Ha az ember véletlenül lát az üzletben szép világos pecsenyekacsamájat, rögtön eszébe jut, hogy mondjuk lecsós kacsamájat lehetne készíteni belőle. Februárban viszont nem túl jó ehhez a zöldségválaszték, de csodás módon ritka szép spanyol húsos paradicsomot és aranyos minipaprikákat kaptam, így minden adott volt egy klasszikus magyaros lecsós kacsamájhoz.
Indítás felkockázott sós szalonnával,
erre jött a hagyma kis kockákban, majd a vékony csíkokra szeletelt paprika. Ízesítettem két gerezd fokhagymával és pirospaprikával. Néhány percig lefedve pároltam.
Következhetett a cikkekre vágott paradicsom. Ismét pároltam együtt pár percig, besózva és borsozva, amíg egy kis levet eresztett.
Majd jöhetett végül a főszereplő, a pecsenyekacsamáj, szép nagy darabokban. Ismét párolás következett, már csak óvatosan rázogatva, nem keverve, nehogy összetörjön a finom máj. Pár perc alatt el is készült.
Jól esik a hűvös téli estén a melengető finomság, tört krumplival tálalva.